Переяслав Перейти на сайт

Занадто рано прокидаєшся й не можеш заснути: що з цим робити

Занадто раннє пробудження — проблема серйозніша, ніж здається. Це не дає повноцінно відпочити за ніч, порушує режим сну й режим бадьорості, а також викликає дратівливість і поганий настрій протягом дня.

Інформатор розкаже про причини й способи боротьби з цим.

ЯКЩО ВИ ВЖЕ ПРОКИНУЛИСЯ ТА НЕ МОЖЕТЕ ЗАСНУТИ

Вам можуть допомогти такі поради:

ЯКЩО Є НЕСПРИЯТЛИВІ УМОВИ ДЛЯ СНУ

Є низка правил гігієни сну, мета яких — створити сприятливі умови для нічного відпочинку. Ось деякі з них:

У РАЗІ ПРОБЛЕМ ЗІ ЗДОРОВ’ЯМ

Порушення сну нерідко викликані фізіологічними причинами і особливостями способу життя. Ось кілька порад, як поліпшити ситуацію:

ЩО РОБИТИ, КОЛИ ЦЕ ПСИХОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ

Хороший засіб від безсоння, викликаного стресом, – це курс когнітивно-поведінкової терапії. Також з тривожністю, як з причиною поганого сну, можна за рецептом лікаря боротися медикаментозними препаратами. Хорошим рішенням буде поєднання вживання ліків з відвідуванням психолога або психіатра.

Перемогти тривожність допомагають техніки релаксації і усвідомленості, а також медитація. Головне — не ігнорувати стрес. Краще боротися з ним прямо зараз, а не о четвертій годині ранку, коли неспокійні думки вас розбудять.

Нагадуємо, в рамках університетського проєкту “Платформа можливостей” студенти та інші жителі Переяслава мали змогу поспілкуватися із журналістом Романом Кравцем. Саме йому Володимир Зеленський пропонував “будь-яку посаду в Офісі Президента”.

Юлія Кравченко