ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте фаршировані баклажани

Баклажани мають приємний і ненав’язливий смак, а також дуже апетитний вигляд. Цей корисний і неймовірно смачний овоч гірчить, а значить, вимагає до себе правильного підходу. 

Як приготувати таку страву, вам розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • 500 г свинини
  • 4 баклажани
  • 3 помідори
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 100 г петрушки
  • сіль, перець за смаком
  • 2-3 ст. л рослинної олії
  • 8 скибочок сиру

Приготування:

  1. Баклажани розріжте уздовж, акуратно виріжте серцевину, залишивши стінки товщиною близько 1 см. Посипте сіллю і залиште на 20 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Потім обмийте їх і злегка обсмажте на олії з усіх боків.
  2. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору. М’ясо пропустіть через м’ясорубку, додайте готову цибулю, подрібнену зелень петрушки, нарізану кубиками м’якоть баклажанів, посоліть і поперчіть.
  3. Наповніть сумішшю баклажани, поверх викладіть скибочки помідорів.
  4. У деко влийте трохи води і готуйте 40 хвилин при 180 градусах. В кінці запікання на кожну половинку баклажана покладіть по скибочці сиру.

Оксана Симоненко

 

Нагору