Баклажани мають приємний і ненав’язливий смак, а також дуже апетитний вигляд. Цей корисний і неймовірно смачний овоч гірчить, а значить, вимагає до себе правильного підходу.
Як приготувати таку страву, вам розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 500 г свинини
- 4 баклажани
- 3 помідори
- 2 ріпчасті цибулини
- 100 г петрушки
- сіль, перець за смаком
- 2-3 ст. л рослинної олії
- 8 скибочок сиру
Приготування:
- Баклажани розріжте уздовж, акуратно виріжте серцевину, залишивши стінки товщиною близько 1 см. Посипте сіллю і залиште на 20 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Потім обмийте їх і злегка обсмажте на олії з усіх боків.
- Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору. М’ясо пропустіть через м’ясорубку, додайте готову цибулю, подрібнену зелень петрушки, нарізану кубиками м’якоть баклажанів, посоліть і поперчіть.
- Наповніть сумішшю баклажани, поверх викладіть скибочки помідорів.
- У деко влийте трохи води і готуйте 40 хвилин при 180 градусах. В кінці запікання на кожну половинку баклажана покладіть по скибочці сиру.
Оксана Симоненко