ЖИТТЯ

Погода на 10 квітня: у Переяславі температура вдень та вночі відрізнятиметься кардинально

10 квітня протягом усього дня погода буде сонячною. Вночі прогнозують всього +1 градус, а вдень – до +13.

10 квітня протягом усього дня буде сонячно. Опадів синоптики не прогнозують. Найтепліше буде ввечері – до 13 градусів з позначкою плюс. Ніч у свою чергу буде дуже холодною – всього 1 градус тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру буде всього 1-8 м/с. Вологість повітря –  42-85%. Тривалість дня 10 квітня – 13 годин 25 хвилин. Завтра день буде довшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:11, а захід – о 19:40.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1973 році – 24,1 градуса тепла, а найнижчу в 1929-му – 7,2 градуса морозу.

Народні прикмети:

У цей день Церква вшановує пам’ять святого преподобного мученика Євстратія Печерського і преподобного Іларіона Нового. У минулі часи у цей день, якщо закінчувались заморозки, виганяли худобу на пасовисько. В залежності від температури повітря цього дня вилітають джмелі і комарі. Наші пращури продовжували спостерігати за птахами і складати за ними прогноз погоди: якщо птахи плели гнізда на сонячному боці, очікувалось холодне літо, якщо на тіньовому, то літо мало бути теплим.

Юлія Кравченко

Нагору