ВЛАДА

Вячеслав Саулко не дозволяв торгувати одягом на базарі в Переяславі

На недільному базарі в Переяславі незаконно торгували одягом. Що тепер буде.

Вчора, 11 квітня, у Переяславі на вулиці Шкільній на “київському” майданчику активно велися торги одягом та взуттям. Заповнений був практично весь майданчик. Хоча згідно з карантинними вимогами “червоного” рівня, у якому зараз перебуває Переяслав, робота непродовольчих ринків забороняється. На інтернет-ресурсі Переяслав.City вчора написали, що, за словами однієї з продавчинь, на торгівлю дав дозвіл міський голова. Однак ця інформація не відповідає дійсності. Про це Інформатору розповів начальник відділу з питань НС та ЦЗН Віктор Жарко.

– Ніякого дозволу голова міськради Вячеслав Саулко не давав і не міг дати, бо ще в п’ятницю підписав протокол про заборону цього, – зазначив Жарко. – Він сам тяжко хворів на коронавірус, тому ця тема для нього особливо важлива. Сьогодні зранку він збирав нараду, щоб вияснити, як це вийшло і звідки взялася інформація про “його дозвіл”. Якимось чином ринок “Альта” обілетив продавців і вони вважали, що мають повне право торгувати. Надалі такого точно не повториться, контроль буде ще серйознішим. Наголошую, на ринках торгувати можна продуктами харчування, саджанцями, насінням, матеріалами для обробки землі.

Віктор Жарко додав, що завдяки карантинним обмеженням на Переяславщині вже тиждень тримається стабільна кількість хворих на коронавірус. Тобто є передумови до того, що скоро їх ставатиме менше. Сподівається, що до Великодня (2 травня) Переяслав повернеться до “помаранчевої” зони.

Вчора на “київському” майданчику працювали поліцейські. Як повідомили нам у місцевому відділі поліції, було складено чотири протоколи за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП (порушення карантинних норм). Вона передбачає накладання штрафу для громадян від 17 тисяч до 34 тисяч гривень, а для посадових осіб – від 34 тисяч до 170 тисяч гривень.

Віталій Усик

Нагору