ЖИТТЯ

Послаблення карантину в Переяславі: з понеділка почнуть працювати школи та дитсадки

У Переяславі дещо послаблюють карантинні обмеження. Рішення прийняли на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС.

Сьогодні, 15 квітня, на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС прийняли рішення відновити очне навчання для школярів 1-4 класів та відновити роботу дитсадочків. У заклади діти повернуться із понеділка, 19 квітня. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на протокол комісії, наданий начальником відділу з питань НС та ЦЗН Віктором Жарком.

У протоколі йдеться, що начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко звернувся до голови громади з проханням відновити навчання учнів 1-4 класів та роботу дитсадків. Пояснив, що карантинні заходи протягом двох тижнів дозволили перервати ланцюжок захворювань в освітніх закладах Переяслава. Кількість нових випадків захворювання на коронавірус впала від 5-6 до 1-2 за добу. Обмеження “червоного” рівня епідемнебезпеки передбачають заборону відвідування закладів освіти, однак щодо молодших класів та дитсадків рішення приймають окремо регіональні комісії.

Станом на ранок 15 квітня у лікарні Переяслава перебуває 184 пацієнти, з них – 182 з COVID-19. З-поміж них – 85 жителів Переяславської ТГ та 33 із сіл інших ТГ Бориспільщини.

Віталій Усик

Нагору