Переяслав Перейти на сайт

Погода на 18 квітня: в Переяславі знову дощитиме

У Переяславі завтра знову йтиме дощ, ввечері він посилиться. На вулицях буде хмарно й прохолодно.

Хмарні й дощові дні триватимуть. 18 квітня буде мало чим відрізнятися від попереднього дня, окрім того, що дощитиме ближче до вечора. Опади сягатимуть 2 мм. Найтепліше буде в обідню пору, з 12:00 – 10 градусів з позначкою плюс. Найнижча температура буде вночі й рано вранці – 7 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру буде всього 2-11 м/с. Вологість повітря триматиметься на рівні 75-91%. Тривалість дня 18 квітня – 13 годин 58 хвилин. Завтра день буде довшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:55, а захід – о 19:53.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1920 році – 25,1 градуса тепла, а найнижчу в 1895-му – 4,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

18 квітня вшановують пам’ять святого мученика Феодула, читця. У народі святого називали Федул Вітренник: “Прийшов Федул — тепляк подув”. Якщо у цей день була негода, то говорили: “Федул губи надув”. До цього часу ще ймовірні морози, але після Федула влада зими вже втрачена на тривалий час. У цей день приходить перше справжнє тепло і прокидаються цвіркуни.

Юлія Кравченко