Переяслав Перейти на сайт

Погода на 19 квітня: у Переяславі зранку буде сонячно

Завтра зранку погода буде сонячною, але вже ближче до обіду небо вкриється хмарами. Температура зросте до 13 градусів тепла.

19 квітня вранці буде сонячно, а далі протягом дня небо затягнеться хмарами. Опадів синоптики не прогнозують. Найтепліше буде в обідню пору та ввечері – 12-13 градусів з позначкою плюс. Найнижча температура буде о 6:00 – 2 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру буде всього 2-5 м/с. Вологість повітря триматиметься на рівні 51-94%. Тривалість дня 19 квітня – 14 годин 1 хвилина. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:53, а захід – о 19:54.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1920 році – 26,3 градуса тепла, а найнижчу в 1979-му – 4,7 градуса морозу.

Народний прогноз:

У цей день вшановують пам’ять святого преподобного Євтихія, архієпископа Константинопольського. У народі святого Євтихія називали Тихим, оскільки погода у цей день частіше за все бувала саме такою. Коли видавався і справді тихий день, то селяни примітили: “Це – до врожаю ранніх хлібів”.

Оксана Симоненко