Переяслав Перейти на сайт

Як стати ректором університету в Переяславі: МОН оголосило конкурс

МОН оголосило конкурс на зайняття посади ректора Університету Григорія Сковороди у Переяславі. Що потрібно, щоб взяти участь.

15 квітня Міністерство освіти та науки України оголосило конкурс на зайняття посади ректорів у трьох університетах:

Прийом заяв від кандидатів триватиме протягом двох місяців з моменту публікування оголошення, тобто до 15 червня. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт МОН.

Як йдеться в оголошенні, у конкурсі можуть брати участь громадяни України, які вільно володіють українською мовою, мають вчене звання та науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників не менш як десять років.

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають такі документи:

Копії документів, які подаються претендентом/кою (крім копії паспорта), можуть бути засвідчені за місцем роботи претендента/ки, засновником або нотаріально. Документи надсилати на адресу: Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ-135, 01135. Телефон для довідок: 481-47-92.

Із 1998 року педагогічний університет (тоді ще інститут) в Переяславі очолює Віктор Коцур. 31 травня 2016 року він був єдиним кандидатом на виборах на посаду ректора, і його підтримали 91,5% студентів та працівників університету, які мали право голосу. Ректора обирають на п’ять років, тож цьогоріч також мають провести вибори після того, як охочі кандидати подадуть конкурсні документи.

Нагадаємо, університет часто влаштовує зустрічі (тепер онлайн) з відомими людьми та успішними випусниками. Нещодавно студенти та інші жителі міста мали нагоду поспілкуватися з радіоведучим Олександром Скрипченком.