ВЛАДА

“Перевізники хотіли більше”: Вячеслав Саулко – про підвищення тарифів на проїзд у Переяславі

Сьогодні на засіданні виконкому прийняли рішення про підвищення тарифів у громадському транспорті Переяслава. Пояснили, що для цього є підстави.

20 квітня на засіданні виконкому прийняли рішення про підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті Переяслава. Із 1 травня одна поїздка обходитиметься у 7 гривень (поки що 5 гривень), а для дітей шкільного віку – 4 гривні. Про це повідомляє Інформатор.

Підвищили тарифи у зв’язку зі зверненням перевізників ТОВ “Мрія”, ФОП Левченко Т.М., ФОП Марценюк В.М. від 23 березня. Заступниця міського голови із економічного напрямку Ольга Огієвич зазначила, що питання детально вивчили і зростання тарифу виправдане. Воно зумовлене зростанням цін на зріджений природний газ, паливо-мастильні матеріали та запасні частини.

– Це складне питання, бо воно має соціальний характер. Це наші люди, – сказав голова міськради Вячеслав Саулко. – З одного боку ми не могли піднімати, бо зараз карантин, зарплати та пенсії не дозволяють повноцінно все сплачувати. Але ми маємо зрозуміти й перевізників. Вони будуть знімати рейси з маршрутів, бо це їм буде просто економічно не вигідно. Я не хотів би, щоб почався бойкот з їхнього боку. До речі, від них пропозиція була набагато більшою: як у інших районах, містах, зокрема, Києві. Ми все-таки пішли їм на поступки, але не на таку суму, яку вони хотіли.

Востаннє тарифи у Переяславі піднімали 27 березня 2018 року. Це рішення Інформатор анонсував ще вчора.

Віталій Усик

Фото із сайту міської ради

Нагору