ЖИТТЯ

У музеї просто неба в Переяславі зробили фотозону до Великодня

Працівники НІЕЗ “Переяслав” декорували фотозону до Великодня. Зробити класні знімки можна в музеї просто неба. 

21 квітня в музеї просто неба декорували фотозону до Великодня. В епіцентрі її стоїть арка, на ній висять писанки. Співробітники музею пропонують відвідувачам пройти невеличкий квест та порахувати, скільки їх там. Журналістка Інформатора бачила підготовку.

– Оскільки зараз діють карантинні обмеження і ми не можемо проводити майстер-класи, вирішили зробити маленьке свято нашим відвідувачам у вигляді фотозони. Майже всі елементи декору відтворили своїми руками. Із лози, яку наші реставратори заготовили для тинів, сплели арку та прикрасили дерев’яними писанками. Фігурки зайчиків нам зробили на замовлення, щоб дітям було весело та цікаво. Чималий внесок у створення святкової фотозони зробили Оксана Шекмар (провідний екскурсовод) та Леся Тірбах, — розповіла Наталія Ревега, старша наукова співробітниця НДВ історичного краєзнавства.

Фотозона діятиме аж до завершення травневих свят. Зазначимо, що Великодень цьогоріч святкуватимемо 2 травня.

Похмуру погоду розбавляють яскраві кольори

Співробітники музею Наталія Ревега та Оксана Шекмар

Корзинка як елемент декору

Скільки тут все-таки писанок?

Малюнки на писанках різноманітні та яскраві

Арку співробітники музею зробили власноруч

Такою композицією доповнили фотозону

Нагадаємо, що заповідник Переяслава хочуть назвати іменем Михайла Сікорського. Це стане виявом поваги до видатного науковця, музейника, Героя України та вшануванням його пам’яті.

Оксана Симоненко

Нагору