ЖИТТЯ

Погода на 1 травня: у Переяславі може пройти дощ

Завтра температура коливатиметься від 11 до 19 градусів. Протягом дня буде хмарно з проясненнями. Вночі синоптики прогнозують дощ. 

1 травня протягом дня погода буде хмарною з проясненнями. Ввечері синоптики прогнозують дощ. Найтепліше буде вдень та ввечері – 19 градусів з позначкою плюс. Найхолодніше буде о 6:00 – 11 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру буде всього 3-6 м/с. Опади – 1,5 мм. Вологість повітря коливатиметься між 45 та 94 відсотками протягом доби. Тривалість дня 1 травня – 14 годин 43 хвилин. Завтра день буде довшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:30, а захід – о 20:13.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2003 році – 28,5 градусав тепла, а найнижчу в 1940-му – 0,6 градуса морозу.

Народний прогноз:

1 травня відзначають день святого Косми, єпископа Халкідонського. З цього дня вже можна висаджувати різні овочі. У давнину з цього приводу говорили: “Сій моркву і буряк на Кузьму”. У минулі часи вважалось, що якщо початок травня теплий, то в кінці обов’язково буде холодно, і навпаки. Це час ранніх гроз. На початку травня цвіте в’яз, агрус, зеленіє чорна смородина.

Юлія Кравченко

Нагору