Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Чи буде цього року в Переяславі загальноміський випускний бал

Наближається закінчення навчального року. Вже другий рік поспіль випускники закінчують школу в умовах карантину.

Три тижні залишилося навчатися школярам Переяславської ТГ. У понеділок, 31 травня, у всіх школах громади пролунає останній дзвоник. Однак знову обійдеться без підсумкових святкових лінійок. Лише окремо кожен клас зможе відзначити цей важливий і приємний для школярів день. А от у випускників до 15 червня ще триватиме ЗНО. Лише після цього вони отримають атестати. Але знову ж таки без урочистостей. Традиційного злету випускників на центральній площі міста (зазвичай його проводили у День Конституції 28 червня) цьогоріч не буде. Про це Інформатору повідомив начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко.

Випускники також зможуть провести урочистості, зібравшись своїм класом. Але масштабного балу не буде через карантинні обмеження. Відомо, що карантин в Україні триватиме щонайменше до 30 червня. Тож до тих пір точно не буде таких масштабних зібрань, розповів Петро Ярмоленко. Зазначимо, що минулого року через епідемію була аналогічна ситуація. Батьки та діти влаштовували святкування самостійно й проводили їх ізольовано від інших класів.

– Зараз всі школярі повернулися за парти після карантину. Триває річне підсумкове оцінювання, повторення тем, яких, можливо, хтось не засвоїв на дистанційному навчанні, – резюмував освітянин.

Нагадаємо, що в Україні триває освітня реформа. Кілька шкіл Переяслава мають стати ліцеями.

Віталій Усик

Нагору