ЖИТТЯ

Погода на 8 травня: у Переяславі похолодає, буде сильний дощ та вітер

Завтра у Переяславі температура знизиться до 13 градусів тепла. Може бути сильний дощ. Також синоптики попереджають про пориви вітру до 17 метрів за секунду.

8 травня синоптики прогнозують дощ в Переяславі до самого вечора. Зранку може бути справжня злива. Найтепліше буде опівночі – 13 градусів з позначкою плюс. Вже ввечері температура опуститься до 9 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру сягатиме 7-17 м/с. Опади – 5,7 мм. Вологість повітря коливатиметься між 62 та 92 відсотками протягом доби. Тривалість дня 8 травня – 15 годин 5 хвилин. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:18, а захід – о 20:23.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1907 році – 28,2 градуса тепла, а найнижчу в 1953-му  – 0,5 градуса з позначкою плюс.

Народний прогноз:

8 травня відзначають день пам’яті святого апостола і євангеліста Марка. У народі його називали Марк Ключник. Вважається, що Марк відає ключами від дощів. “Якщо випаде у травні три дощі добрих, то і хліба буде на три роки повних”. Якщо співочі птахи прилітають зграями – на тепле літо. Якщо у цей день спостерігалась райдуга висока і крута – до хорошої погоди, якщо ж вона була низькою і пологою – до негоди.

Юлія Кравченко

Нагору