ЖИТТЯ

Погода на 28 травня: у Переяславі вигляне сонце

Завтра протягом дня у місті погода буде переважно сонячною. Але хмари час від часу з’являтимуться.

У п’ятницю, 28 травня, у місті протягом дня погода буде переважно сонячною. Але хмари час від часу з’являтимуться. Ввечері, о 21:00, можливо, пройде дощ із грозою. Опади – 1,1 мм. Найхолодніше буде вночі – 16 градусів тепла. Тепліше стане вдень та ввечері – 23 градуси із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру буде всього – 2-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 59 та 92 відсотками протягом доби. Тривалість дня 28 травня – 15 годин 58 хвилин. Завтра день буде довшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:52, а захід – о 20:50.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1924 році – 32,3 градуса тепла, а найнижчу в 1904-му – 3 градуси тепла.

Народні прикмети:

28 травня відзначають день пам’яті Пахомія Великого, який мав дар чудотворця і зцілював від недуг. У народі цей день називали Пахомієм Теплим, або Пахомієм Бокогрієм: “Прийшов Пахом – запахло теплом”. Як правило, цей день завжди буває теплим і вказує на те, що літо, яке настає, теж буде теплим.

Оксана Симоненко

Нагору