ЖИТТЯ

Відбувся останній суботник у парку “Набережний” в Переяславі: що буде далі

Сьогодні в неофіційному парку “Набережний” відбувся останній суботник. Після роботи всі учасники отримали грамоти та подарунки, а також поласували смачною ухою та піцою. Подальша доля парку тепер залежить від міської влади.

29 травня пройшов останній суботник в парку “Набережний”. Переяславці збиралися прибирати територію два місяці поспіль, тому фінальний ривок вирішили відсвяткувати. Інформатор бачив як це було.

Для розчищення парку сьогодні зібралося близько 30 людей. Організатори суботника Олександра Дем’яненко, Олег Любченко, Ольга Щербак і Владислав Юденко підготували для всіх подарунки: хтось отримав смачні пряники від Світлани Остапенко, хтось – брелоки чи магніти, інші – чашки з принтами, які пов’язані з Переяславом. Олександра приготувала смачну уху, а від компанії XataNet учасники отримали гарячу піцу. Саме на такій позитивній ноті втомлені мешканці Переяслава завершили серію суботників. Але що ж буде далі?

Один із постійних учасників прибирань, колишній депутат міської ради, юрист Владислав Юденко розповів нам детальніше про майбутнє парку “Набережний”:

– Коли я був депутатом, я представляв два округи з району Спаська левада. Тоді й ініціював відведення земельною ділянки в постійне користування на ВУКГ для подальшого створення парку та виніс це питання на сесію. Прийняли рішення на надання дозволу оформлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування на ВУКГ орієнтовною площею в 2 гектари. Також було рішення виконкому про присвоєння цій діяльності статусу парку. І, саме головне, було передбачено програму й кошти на фінансування цього проєкту. На жаль, до кінця своєї каденції я не встиг довести до завершення це питання, тому ми зараз цим і займаємося.

Що треба саме зараз? У ВУКГ є рішення від міськради та є кошти передбачені програмою. Вони повинні заключити договір із будь-якою землевпорядною організацією, щоб та створила проєкт землеустрою. Потім, цей проєкт потрібно подати на сесію для затвердження. Все. Як тільки це зроблять – ділянка буде сформована, передана на постійне користування у ВУКГ й матиме офіційний статус парку. Останнє, що треба – замовити цей проєкт у певної організації. Таким чином, юридична сторона цього питання буде завершена.

Варто пам’ятати, що активісти, проводячи такі суботники, хочуть, в першу чергу, навести порядок, і, по-друге, привернути увагу міської влади. Саме тому вони звертаються до керівництва міськради та ВУКГ – хочуть сприяння та пришвидшення процедури. Нараз ділянка не сформована й не затверджена як парк. Найголовніше тут – створити юридичне підґрунтя для подальших робіт, таких як освітлення, встановлення лавочок, бордюрів, тротуарів та іншого.

Прибирати почали о 9:30

Роботи зробили чимало

У цей час готувалася смачна уха

Ось такою була уха за декілька хвилин до готовності

Всі поїли смачної піци від XataNet

Дітей було дуже багато

Організатори нагородили учасників подяками

А ще переяславці отримали такі подарунки

Нагадуємо, будівництво набережної річки Альта триває. Тепер за цим можна спостерігати з двох ракурсів. Компанія XataNet встановила на опорі біля ТЦ “Магніт” ще одну роботизовану камеру.

Юлія Кравченко

Нагору