ЖИТТЯ

4 червня: у Переяславі температура повітря буде 19 градусів тепла

Завтра протягом дня із-за хмар з’являтиметься сонце. Найнижча температура повітря буде вранці – 13 градусів тепла. 

В п’ятницю, 4 червня, у Переяславі протягом дня буде хмарною, але сонце час від часу з’являтиметься на небі. Найхолодніше буде вранці – 13 градусів тепла. Тепліше стане вдень та ввечері – 19 градусів тепла. Опадів синоптики не прогнозують. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру сягатиме 5-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 42 та 74 відсотками протягом доби. Тривалість дня 4 червня – 16 годин 10 хвилин. Завтра день буде довшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:47, а захід – о 20:57.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1901 році – 31,9 градуса тепла, а найнижчу в 1933-му – 4,3 градуса тепла.

Народні прикмети: 

4 червня відзначається день пам’яті мученика Василиска. Цей день у давні часи вважався солов’їним днем. Наші пращури ходили слухати спів солов’я, вважали, що “хороший ранок зі співу птахів розпочинається”. Якщо на Василиска соловейко співає всю ніч, то день погожий буде. А якщо у цей день добре пахне жимолостю – на дощ. 4 червня наші пращури слідкували за комахами: якщо масово з’являлись павуки і ґедзі – до урожаю огірків. На хороший урожай вказували і сильні роси.

Оксана Симоненко

Нагору