ЖИТТЯ

“Слов’янська хвиля-2021”: команда “Semex” із Переяслава знову фінішувала першою

У Переяславі відбулися міжнародні змагання з тріатлону “Слов’янська хвиля”. Переяславці не лишилися без медалей.

5 червня зранку на дніпровській дамбі Переяслава стартували традиційні 14-ті змагання з тріатлону “Слов’янська хвиля”. Учасники долали дистанцію у річці Дніпро та вулицями міста. Фінішували на центральній площі. Зазначимо, що спортсмени долали “напівзалізну” дистанцію: плавання – 1,9 км, велоперегони – 90 км, біг – 21 км. Про результати розповідає Інформатор.

У змаганнях брали участь як окремі спортсмени (індивідуальна гонка), так і команди (естафета). Цьогоріч, як і у 2019-му, жителів Переяслава знову порадували перемогою земляки – команда “Semex” у складі Віктора Куйбіди (плавання), Костянтина Дейнеко (велоперегони) та Анатолія Тірбаха (біг). Вона фінішувала першою з результатом 4 години 29 хвилин 25 секунд. Найближчий переслідувач – Novak Team – відстав майже на годину.

Своїми враженнями з нами поділився переяславець Анатолій Тірбах:

– Ми взяли перше місце завдяки всій команді. Це мої треті змагання саме в тріатлоні та естафеті. Я дуже задоволений! Щасливий через те, що нам вдалося досягти перемоги. Свій біговий етап подолав за 1 годину 30 хвилин.

У індивідуальній гонці “золото” здобув киянин Олександр Ковальчук, який подолав дистанцію за 4 години 31 хвилину 4 секунди. А третє місце виборов переяславець Антон Мамітько (4:39:32).

Також сьогодні індивідуально змагалися ще двоє переяславців: Тарас Костін та Руслан Саулко. Однак вони призових місць не посіли.

Цьогоріч учасників було трішки менше, ніж зазвичай, – 45. Обійшлося без іноземців. Однак все ж були гості з усієї України: Київ, Полтава, Черкаси. Троє вінничан змагалися в індивідуальній гонці. Після фінішу вони були все ще сповнені енергії – навіть жартували, що дехто завдяки “Слов’янській хвилі” нарешті навчився плавати та їздити на велосипеді. “Ми приїхали з Вінниці, займаємося в спортивному клубі “NBR”. Зараз готуємося до змагань з тріатлону в Польщі, вони відбудуться в серпні, тому це для нас було на рівні тренування”, – зазначили вони.

Зазначимо, що змагання з тріатлону сьогодні відбулися не лише в Переяславі. У місті Дніпро провели Кубок Європи, де українці виступили успішно.

Юлія Кравченко

Нагору