ЖИТТЯ

Погода на 8 червня: у Переяславі буде досить тепло

Синоптики прогнозують дощ протягом дня. Вранці із-за хмар вигляне сонце.

У вівторок, 8 червня, у Переяславі вранці буде сонячно. Протягом дня синоптики прогнозують дощ із грозою. Небо буде хмарним, але з проясненнями. А вночі на небі можна буде побачити зірки. Опади – 4,2 мм. Найхолодніше буде вранці – 15 градусів тепла. Тепліше стане вдень та ввечері – 19-20 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру сягатиме 4-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 74 та 94 відсотками протягом доби. Тривалість дня 8 червня – 16 годин 16 хвилин. Завтра день буде довшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:45, а захід – о 21:01.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1999 році – 30,8 градуса тепла, а найнижчу в 1925-му – 4,6 градуса тепла.

Народні прикмети:

8 червня вшановують пам’ять апостолів Карпа і Алфея. Наші пращури називали цей день Карп-корополов, оскільки на Карпа добре ловляться коропи. Слідкували у цей день за комарами: якщо їх було занадто багато, то останні дні місяця очікувалися теплими, але дощовими.

Оксана Симоненко

Нагору