ЖИТТЯ

Як позбутися страху старіння: кілька корисних порад

Життя надто швидко проходить, що можна навіть і не помітити. Але цей процес переживає кожен із нас, тому не варто задумуватись про старість, а просто живіть в своє задоволення. 

А про те, як не перейматись через плин часу розповість Інформатор.

Не зупиняйтесь на досягнутому. Не блокуйте нові знання, не ставайте законсервованим у власних упередженнях. Молодість відрізняється від старості усвідомленням того, що є безліч речей, подій, явищ, про які ви нічого не знаєте, які не можете передбачити, і це нормально. Ви до кінця життя вчитиметесь чомусь, бо з’являтимуться нові технології, тренди, музика, професії, нові люди, врешті-решт.

Втрата пам’яті — неминуча частина старіння. У нас виникають швидкоплинні проблеми з пам’яттю у міру старіння, які відображають нормальні зміни у структурі і функціях нашого мозку. Ця зміна може розчарувати, але не варто перебільшувати. Значна втрата пам’яті у літніх людей є нормальною частиною старіння.

Не обирайте співрозмовників за віком. Більше спілкуйтесь з людьми різних вікових категорій: дітлахами, абітурієнтами, своїми ровесниками і пенсіонерами. У будь-якому віці є свої плюси та мінуси (і дитинство не таке безтурботне і класне, як вам здавалося).

З віком ви стаєте зморшкуватими і потворними. По-перше, що визначає красу? Краса — це не стан особи або тіла людини, а те, наскільки привабливе її життя. Але не можна сказати, що стан тіла неважливий, залишатися красивим також потрібно. Старіння обличчя і втрату фізичної форми можна контролювати.

Приймайте зміни спокійно. Те, що вам вже не подобається музика, яку ви слухали колись – абсолютно нормально. Приводом для хвилювання була б незмінність поглядів і звичок протягом всього життя. І не зважайте на людей, які опускають очі і драматично кажуть: “Ти раніше був іншим”. Особливо, якщо це однокласники, які востаннє бачили вас на шкільному випускному, або твої колишні.

Нагору