ЖИТТЯ

Погода на 9 червня: у Переяславі стане трохи тепліше, але буде дощ

Протягом дня у Переяславі прогнозують дощ. Температура повітря підніметься до 22 градусів.

У середу, 9 червня, у Переяславі протягом усього дня синоптики прогнозують дощ із грозою. Опади – 1,4 мм. Небо буде хмарним, але з проясненнями. А вночі на небі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде вранці – 15 градусів тепла. Тепліше стане вдень – 22 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 2-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 74 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 9 червня – 16 годин 16 хвилин. Завтра тривалість дня буде такою ж як і сьогодні. Світанок настане о 4:45, а захід – о 21:01.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1998 році – 30 градусів тепла, а найнижчу в 1911-му – 6,1 градуса тепла.

Народні прикмети: 

У цей день вшановують пам’ять священномученика Ферапонта, єпископа Сардійського і мучениці Феодори діви. У народі є приказка: “На Федору не винось із хати сміття”. У цей день не підмітали в домі і не мили підлоги, щоб не накликати біду. У минулі часи в цей день слідкували за мурахами: якщо навколо мурашника багато цих комах – на гарну погоду.

Оксана Симоненко

Нагору