ЖИТТЯ

Погода на 10 червня: у Переяславі прогнозують дощ

Завтра синоптики прогнозують дощ. Найтепліше буде ввечері – 21 градус тепла. 

У четвер, 10 червня, у Переяславі протягом усього дня синоптики прогнозують дощ із грозою. Вночі на небі можна буде побачити зірки. Опади – 4,4 мм. Найхолодніше буде вранці – 15 градусів тепла. Тепліше стане вдень та ввечері – 20-21 градус тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 4-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 64 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 10 червня – 16 годин 17 хвилин. Завтра день буде довшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:45, а захід – о 21:02.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1924 році – 32,1 градуса тепла, а найнижчу в 1899-му – 4,9 градуса тепла.

Народні прикмети: 

10 червня відзначають день пам’яті преподобного Микити сповідника. Святий Микита в народі вшановується як сторож гусей, тому по-простому його називають Гусятником. Це обрядове свято. Гуси з весни вимагають ретельного догляду, оскільки гусенята в цей час часто гинуть. Щоб врятувати їх від гибелі народ і дав їм святого покровителя. У народі вважається – якщо день тихий, то урожай буде хорошим. Слідкували також за конюшиною: “Конюшина зближує листочки – до негоди”.

Оксана Симоненко

Нагору