Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Погода на 11 червня: у Переяславі знову дощитиме

Завтра у місті йтиме дощ. Найтепліше буде вдень – 22 градуси тепла. 

У п’ятницю, 11 червня, у Переяславі протягом усього дня синоптики прогнозують дощ із грозою. Опади – 3,4 мм. Вночі на небі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде вранці – 15 градусів тепла. Тепліше стане вдень – 22 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 3-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 76 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 11 червня – 16 годин 19 хвилин. Завтра день буде довшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:44, а захід – о 21:03.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1946 році – 33 градуси тепла, а найнижчу в 1952-му – 6,3 градуса тепла.

Народні прикмети: 

У цей день вшановують пам’ять священномучениці Феодосії, діви Тірської. У народі святу називали Колосяниця і Гречишниця, оскільки в цей час починає колоситися хліб і сіють гречку. З давніх часів день Феодосії вважається нещасливим днем: “День святої Феодосії вартий один усіх понеділків”. У минулі часи в цей день спостерігали за горобцями: якщо вони веселі, рухливі, забіякуваті – на хорошу погоду.

Оксана Симоненко

Нагору