ЖИТТЯ

Погода на 20 червня: у Переяславі вдень буде спекотно

Завтра протягом дня погода буде сонячною та спекотною. Температура підніметься до 28 градусів тепла. 

У неділю, 20 червня, в Переяславі протягом дня погода буде сонячною та теплою. Лише опівночі може початись нетривала гроза із дощем. Опади – 1 мм. Найхолодніше буде зранку – 20 градусів тепла. Тепліше стане вдень та ввечері – 27-28 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде 5-13 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 45 та 81 відсотком протягом доби. Тривалість дня 20 червня – 16 годин 23 хвилини – така ж, як і сьогодні. Світанок настане о 4:44, а захід – о 21:07.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1975-му – 32,8 градуса тепла, а найнижчу в 1978-му – 6,1 градуса тепла.

Народні прикмети:

20 червня відзначають день пам’яті священномученика Феодота (Федота) Анкірського. У народі святого Федота називали Врожайником. “Святий Федот тепло дає – жито в золото веде”. Для наших пращурів погода цього дня мала велике значення: якщо вона тепла, ясна, то врожай буде хорошим, зерно великим; якщо буде дощ – зерно буде погане. У минулі часи прислуховувались до лісу: перед грозою він притихає. Слідкували і за самим громом: якщо довго гримить – буде град.

Оксана Симоненко

Нагору