ЖИТТЯ

Погода на 23 червня: у Переяславі буде 32 градуси тепла

Завтра протягом дня погода буде сонячною та спекотною. Ввечері синоптики прогнозують грозу.

У середу, 23 червня, в Переяславі протягом дня погода буде сонячною та спекотною. Ввечері синоптики прогнозують грозу. Вночі на небі можна буде побачити зірки. Опадів не спостерігатиметься. Найхолодніше буде зранку – 21 градус тепла. Тепліше стане вдень та ввечері – 32 градуси із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 3-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 37 та 77 відсотками протягом доби. Тривалість дня 23 червня – 16 годин 22 хвилини. Завтра день буде коротшим на 1 хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:45, а захід – о 21:07.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1946-му – 33,1 градуса тепла, а найнижчу в 1983-му – 6,5 градуса тепла.

Народні прикмети:

23 червня вшановують пам’ять священномученика Тимофія Пруського. У народі день Тимофія називали мишачий писк. За повір’ям, у цей день по землі ходять-бродять привиди. Старі люди вірили і бачили у цю пору великі “зграї мишей” на подвір’ях, що не передвіщало нічого хорошого. Погоду в цей день передбачали за димом від вогнища: якщо він піднімається стовпом – на ясну погоду, стелиться по землі – до негоди. А якщо на Тимофія засуха, то в цей день добра не чекай.

Оксана Симоненко

Нагору