ЖИТТЯ

Погода на 24 червня: у Переяславі прогнозують рекордну спеку

Завтра протягом дня буде спекотно. Опівночі синоптики прогнозують грозу.

У четвер, 24 червня, в Переяславі протягом дня погода буде сонячною та спекотною. Опадів не спостерігатиметься. Опівночі синоптики прогнозують грозу. Тепло буде зранку – 22 градуси тепла. А зовсім спекотно стане вдень та ввечері – 34 градуси із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 2-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 33 та 80 відсотками протягом доби. Тривалість дня 24 червня – 16 годин 22 хвилини – так само, як і сьогодні. Світанок настане о 4:45, а захід – о 21:07.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1924-му – 33,2 градуса тепла (тобто завтра може бути рекордна спека), а найнижчу в 1949-му – 7,8 градуса тепла.

Народні прикмети:

24 червня відзначають день пам’яті апостолів Варфоломія і Варнави. У минулі часи в цей день не можна було рвати траву, тому що люди вірили, що на ній катається всяка нечиста сила. Сонячну погоду 24 червня передбачав туман, який вранці стелиться на воді, і мокриця, яка залишається розкритою весь день. Наші пращури помітили:, якщо під час сходу сонця стоїть духота, то гарної погоди не чекати. Дощ передбачала чиста вода у водоймах і сильний аромат трави і жимолості вранці.

Оксана Симоненко

Нагору