ЖИТТЯ

Погода на 28 червня: у Переяславі вночі буде дощ із грозою

Завтра опівночі синоптики прогнозують грозу. Температура повітря вдень буде 25 градусів тепла. 

У понеділок, 28 червня, в Переяславі опівночі синоптики прогнозують грозу із дощем. До 6:00 ранку дощ закінчиться. Опади – 5,3 мм. А протягом дня погода буде переважно сонячною. Тепло буде зранку – 20 градусів тепла. А спекотно стане вдень та ввечері – 25 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру зросте до 7-15 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 51 та 92 відсотками протягом доби. Тривалість дня 28 червня – 16 годин 20 хвилин. Завтра день буде на одну хвилину коротший, ніж сьогодні. Світанок настане о 4:47, а захід – о 21:07.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1961-му – 33,5 градуса тепла, а найнижчу в 1894-му – 8,8 градуса тепла.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять мучеників Віта (Фіта) і Модеста. Святому Модесту моляться, коли хворіє худоба. У народі говорили, що на Віта соловей замовкає. Наші пращури помітили, що “Дощ на Фіта – погано для жита”. За прикметою, день 28 червня бажано сонячний, оскільки у разі дощової погоди у домі буде розлад і сварки. У минулі часи примітили: якщо під час сходу сонця стоїть духота – до негоди.

Оксана Симоненко

Нагору