ЖИТТЯ

Погода на 3 липня: у Переяславі буде гроза, але дощу не прогнозують

Завтра протягом дня у Переяславі буде хмарно з проясненням. Прогнозують грозу, але без опадів.

У суботу, 3 липня, в Переяславі протягом дня буде переважно сонячно, але зранку та ввечері небо буде хмарним. Вночі й опівдні буде гроза. Найхолодніше буде зранку – 21 градус тепла. А тепліше стане після 15:00 – 27 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 2-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 49 та 86 відсотками протягом доби. Тривалість дня 3 липня – 16 годин 16 хвилин. Завтра день стане на одну хвилину коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:50, а захід – о 21:06.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1938-му – 33,1 градуса тепла, а найнижчу в 1892-му – 9 градусів тепла.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять священномученика Мефодія, єпископа Патарського. У народі цей день називали Павутинним, тому що погоду “прогнозував” павук. Якщо в цей день він не розкидає павутину – буде дощ або буря. А якщо знову плете павутину – зміна погоди на краще. Дуже часто цей день буває дощовим, з грозою. Дощ у цей день міг передбачати не лише павук. Якщо мурахи ховаються в купу – можна очікувати на сильний вітер, дощ, грозу: жаби в траву виповзають – також слід чекати на дощ.

Юлія Кравченко

Нагору