ЖИТТЯ

Погода на 6 липня: у Переяславі буде спекотно та сонячно

Завтра у Переяславі буде досить спекотно протягом усього дня. Температура повітря підніметься до 29 градусів тепла. 

У вівторок, 6 липня, у Переяславі протягом усього дня буде сонячно та спекотно. Найхолодніше буде зранку – 21 градус тепла. А тепліше стане вдень – 29 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 4-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 41 та 77 відсотками протягом доби. Тривалість дня 6 липня – 16 годин 11 хвилин. Завтра день буде коротшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:53, а захід – о 21:04.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1924-му – 33,9 градуса тепла, а найнижчу в 1912-му – 7,9 градуса тепла.

Народні прикмети:

6 липня відзначають день Володимирської ікони Божої Матері. Також у цей день вшановується пам’ять священномучениці Агрипини. У народі святу називали Аграфена Купальниця, тому що в цей день розпочинались купання. Мабуть, найголовнішою подією дня Аграфени Купальниці був збір трав, коріння для лікувальних і знахарських цілей. Щоб дізнатись погоду на щонайближче майбутнє, наші пращури в цей день слідкували за воронами: якщо вони під хмари летять – до негоди.

Оксана Симоненко

Нагору