ЖИТТЯ

Погода на 10 липня: у Переяславі буде ясно та спекотно

Ранок та вечір у Переяславі будуть ясними, вдень очікується хмарність. Без опадів.

У суботу, 10 липня, у Переяславі протягом дня буде сонячно і спекотно. Тільки опівдні на небі можуть з’явитись хмари. Найхолодніше буде зранку – 21 градус тепла. А найтепліше буде вдень та ввечері – 30 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 2-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 34 та 75 відсотками протягом доби. Тривалість дня 10 липня – 16 годин 6 хвилин. Завтра день буде коротшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:56, а захід – о 21:02.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1947-му – 36,3 градуса тепла, а найнижчу в 1935-му – 8,8 градуса тепла.

Народні прикмети:

10 липня відзначають день пам’яті преподобного Самсона Странноприімця. У народі відома така назва цього дня – Самсон Сіногній, тому що часто 10 липня бувають дощі, що в свою чергу псує заготівлю сіна. Якщо дощ у цей день все таки є, то він йтиме до Бабиного літа. А якщо погода хороша, сонячна, то протримається вона ще сім тижнів.

Нагору