ЖИТТЯ

Що робити, щоб ваша дитина не загубилась: поради від поліції

Думка про те, що дитина може втекти з дому, бути викраденою або просто загубитися, приводить будь-кого з батьків у паніку. Але цьому можна запобігти.

Що ж робити дорослим та дітям в подібних ситуаціях? Інформатор передає поради від патрульної поліції.

  1. Покладіть у кишеню дитини записку з ім’ям та прізвищем, телефоном батьків та адресою. Або ж вивчіть з дитиною ці прості й дуже важливі дані, вони можуть суттєво полегшити пошуки.
  2. Збираючись у місця скупчення людей, одягайте дитину у яскравий одяг.
  3. Якщо загубили дитину в торговому центрі, негайно зверніться до адміністрації. Відеокамери й гучний зв’язок допоможуть її розшукати.
  4. Навчіть дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася. Нехай голосно кличе на допомогу, етикет тут недоречний.
  5. Покажіть людей, до яких можна звертатися за допомогою, — це поліцейські, охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми.
  6. Дитина має знати, що нікуди не можна йти з чужою людиною, що б їй не говорили та не обіцяли.
  7. Тренуйте ситуації, коли малюк губиться — дитина має чітко знати, як діяти.
  8. Придбайте для дитини розумний годинник з GPS-навігатором і SOS-кнопкою: вона дасть знати, якщо малюк вийде за межі встановленої геолокації.
  9. Ніколи не лякайте дитину поліцією. У неї виробляється страх, і якщо вона потрапить у халепу, боятиметься звернутися за допомогою до патрульних.

Нагадуємо, у Переяславі авто збило пішоходку. Постраждала отримала тілесні ушкодження.

Нагору