ЖИТТЯ

Погода на 17 липня: у Переяславі знову спекотно, але може бути гроза

Завтра у Переяславі може бути гроза та невеликий дощ, але погода буде спекотною. Максимальна температура повітря – 31 градус. 

У суботу, 17 липня, у Переяславі зранку буде сонячно. А от після 12:00 синоптики прогнозують невеликий дощ із грозою, які триватимуть до самого вечора. Опади незначні – 0,1 мм. Найнижча температура буде о 6:00 – 22 градуси тепла. А вдень та ввечері  буде спека – 31 градус із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – від 2 до 6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 51 та 84 відсотками протягом доби. Тривалість дня 17 липня – 15 годин 53 хвилин. Завтра день буде коротшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:03, а захід – о 20:56.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007-му – 34,1 градуса тепла, а найнижчу в 1911-му – 8,8 градуса тепла.

Народні прикмети:

17 липня відзначають день пам’яті святого благовірного великого князя Андрія Боголюбського. У минулі часи дивились, чи немає жовтого листя на деревах, якщо є, то осінь рано настане. Цей день визначав погоду 11 серпня: “Який Андрій – такий і Калинник (11 серпня)”. Наші пращури у цей день спостерігали, як “грає місяць”. Якщо його можна побачити при сході, то здається, нібито він перебігає з місця на місце, міняє свій колір і ховається в хмари. Така “гра” вказує на хороший урожай.

Юлія Кравченко

Нагору