ЖИТТЯ

19 липня: який сьогодні день

19 липня є кілька цікавих свят, а саме День нових друзів та День пиріжків з малиновим варенням. Також відзначає свій ювілей Віталій Кличко, політик, державний діяч, український боксер-важкоатлет.

Інформатор розповість вам більше деталей про цей день.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ

День пиріжків з малиновим варенням. Відзначати свято почали тільки з 2015 року і малину як начинку вибрали невипадково. Ця ягода підпорядкована богині любові і краси Венері. Ніжна соковита ягода вбирає в себе тепло сонячного літа, щоб зігрівати нас взимку малиновим варенням. У ягодах малини містяться корисні для організму людини різні кислоти: яблучна, лимонна, саліцилова, винна та інші.

День нових друзів. Цей день є чудовою можливістю дізнатися ближче знайомих і зав’язати дружбу з новою людиною. Без перебільшення можна сказати, що люди відчувають себе впевненішими і щасливішими, коли у них є підтримка друзів.

Всесвітній день обіймів своїх дітей. Свято відзначають щорічно з 2008 року в третій понеділок липня. День обіймів своїх дітей нагадує всім батькам частіше проявляти прихильність до своїх дітей, обіймаючи їх щодня. Обійми існують протягом тисячоліть та використовуються майже у всіх культурах, як спосіб спілкування з іншими людьми без використання мови.

Іменини сьогодні відзначають Анатолій, Антон, Архип, Василь, Віктор, Гліб, Уляна, Юлія.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1650 — османський посол Осман-ага в Чигирині уклав військовий союз з Богданом Хмельницьким.

1822 — французький вчений Жозеф Ньєпс зробив першу у світі фотографію.

1870 — почалася французько-прусська війна.

1900 — відкрилося Паризьке метро.

1959 — початок арештів членів Українського Національного Комітету — дисидентської підпільної організації, що діяла в період 1957-1962 років і ставила за мету підготовку свідомих патріотів для агітаційної націоналістичної праці у Східній Україні.

1969 — Індіра Ганді віддала розпорядження про націоналізацію 14 найбільших індійських банків.

1980 — у Москві відкрились XXII Олімпійські ігри, які бойкотували багато держав світу через вторгнення Радянського Союзу до Афганістану.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1814 – Семюел Кольт (помер у 1862), американський конструктор і промисловець.

1846 – Едуард Чарлз Пікерінг (помер у 1919), американський астроном, винахідник.

1893 – Володимир Маяковський (помер у 1930), російський поет.

1939 – Леонід Деркач, генерал армії, колишній глава Служби Безпеки України, депутат.

1946 – Іліє Настасе, румунський тенісист, перший тенісист-мільйонер.

1971 – Віталій Кличко, політик, державний діяч, український боксер-важкоатлет, чемпіон світу з боксу серед професіоналів.

Оксана Симоненко

Нагору