ЖИТТЯ

Погода на 21 липня: у Переяславі прогнозують сильний дощ із грозою

У Переяславі завтра протягом усього дня синоптики прогнозують грозу із дощем. Температура знизиться до 19 градусів тепла. 

У середу, 21 липня, у Переяславі протягом усього дня погода буде хмарною. Синоптики прогнозують грозу із дощем з третьої ночі і до самого вечора. Опади – 14,3 мм. Найхолодніше буде ввечері – 19 градусів тепла. Тепліше стане вдень – 22 градуси із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру зросте до 8-15 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 80 та 93 відсотками протягом доби. Тривалість дня 21 липня – 15 годин 43 хвилини. Завтра день буде коротшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:08, а захід – о 20:51.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1936-му – 35,9 градуса тепла, а найнижчу в 1904-му – 7 градусів тепла.

Народні прикмети:

21 липня вшановують пам’ять святого великомученика Прокопа. У народі святого Прокопа називали Жнивником, оскільки у цей час починали в’язати снопи. Також у цей день відзначається свято Казанської ікони Божої Матері. У народі говорили: “Хто на Казанську одружиться, щасливий буде”, тому в цей час справлялось багато весіль. За цим днем судили про найближчу зиму: “Що Казанська покаже, те й зима скаже”. З 21 липня починається найсильніша спека.

Оксана Симоненко

Нагору