Якщо вам набридли звичайні салати, то можна трішки поекспериментувати. Картопляний салат можна подавати до столу як самостійну страву або гарнір до м’яса чи риби.
Детальніше про приготування розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 700 г картоплі
- 4 ст. л сметани
- 6 шматочків бекону
- 6 ст. л оливкової олії
- 2 ст. л лимонного соку
- 1 ст. л цедри лимона
- пучок зеленої цибулі
- сіль за смаком
- перець за смаком
Приготування:
- Почистіть та вимийте картоплю, перекладіть в каструлю, залийте водою та відваріть до готовності.
- Доки вариться картопля, приготуйте заправку. У глибокій мисці змішайте оливкову олію з лимонним соком.
- Щойно картопля буде готова, злийте воду. Перекладіть картоплю у тарілку та додайте заправку. Посипте сіллю та чорним меленим перцем.
- Сковорідку з товстим дном поставте на вогонь, вилийте невелику кількість оливкової олії та викладіть бекон. Смажте на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Викладіть готовий бекон на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
- До картоплі додайте сметану, зелену цибулю, цедру лимона. Зверху викладіть бекон та подайте страву до столу.