ЖИТТЯ

25 липня: який сьогодні день

25 липня святкують чимало цікавих свят, таких як День зубного техніка та День поза часом. Також цього дня відзначає свій день народження Метт Леблан, американський актор, відомий роллю Джої Тріббіані в серіалі “Друзі”.

Деталі про 25 липня розповість Інформатор.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ

День зубного техніка. Почали відзначати це свято на початку 2000-х років в середовищі працівників зуботехнічних лабораторій. Поки, на жаль, це неофіційна календарна подія. Проте сьогодні приймають поздоровлення всі представники цієї професії – зубного техніка.

День працівників торгівлі. Це свято встановлено Указом Президента України № 427/95 від 5 червня 1995 року. День працівників торгівлі був створений на підтримку ініціативи працівників торгівлі, а також професійних спілок.

День поза часом. День поза часом святкується у всьому світі з 1992 року. У цей період час ніби завмирає, дозволяючи вам зупинитися і подумати, куди ви хочете йти далі, чи правильний ваш шлях чи вимагає коректування. Це мить, коли ви зупиняєтеся перед великим стартом. Адже слідом настає новий планетарний рік і на Землю рухається величезна лавина космічної енергії, що несе трансформації і зміни.

Іменини 25 липня відзначають Антон, Арсеній, Вероніка, Гаврило, Іван, Марія, Михайло, Федір.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1947 — у Празі відкрився I Всесвітній фестиваль молоді.

1952 — Конгрес США оголосив Пуерто-Рико “державою, що добровільно приєдналась”.

1957 — у Тунісі скасовано монархію.

1963 — Велика Британія, СРСР і США підписали договір про заборону ядерних випробувань у повітрі, відкритому космосі та під водою.

1978 — у Великій Британії народилася перша людина, зачата в результаті штучного запліднення.

1984 — Світлана Савицька стала першою жінкою-космонавтом, яка вийшла у відкритий космос.

2017 — Націоналістичні сили оголосили початок безстрокової акції “Чорний список” для ліквідації в Україні колабораційного бізнесу.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1869 — Михайло Косач (помер у 1903), український вчений-метеоролог та письменник, брат Лесі Українки і Ольги Косач-Кривинюк.

1946 — Хосе Ареас, нікарагуанський музикант-перкусіоніст (Santana).

1967 — Метт Леблан, американський актор, відомий роллю Джої Тріббіані в серіалі Друзі.

1967 — Дмитро Білий, український письменник, історик, дослідник Кубані, бандурист, осавул Азовського козацького війська.

1984 — Тетяна Коноваленко (померла у 2018), українська поетеса.

Оксана Симоненко

Нагору