Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Погода на 28 липня: у Переяславі прогнозують грозу із дощем

У Переяславі завтра протягом дня синоптики прогнозують грозу із дощем. Температура повітря буде 28 градусів тепла.

У середу, 28 липня, у Переяславі протягом дня прогнозують грозу із дощем. Опади – 4,7 мм. Найхолодніше буде вранці – 23 градуси тепла. Тепліше стане вдень та ввечері – 28 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде 4-13 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 64 та 82 відсотками протягом доби. Тривалість дня 28 липня – 15 годин 25 хвилин. Завтра день стане коротшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:17, а захід – о 20:42.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1945-му році – 34,6 градуса тепла, а найнижчу в 1923-му – 9,4 градуса тепла.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять мучеників Кирика та Іуліти. У народі цей день називали Кирики-мокродирки, тому що часто у цей день йде дощ. Жінки у минулі часи святкували день “матінки Уліти”, вважаючи її своєю заступницею. Також у цей день вшановують пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира Київського. У народі говорили: “На Володимира Червоне Сонечко сонце красне світить”. Тому, буде дощ чи сонце, вгадати важко.

Оксана Симоненко

Нагору