ЖИТТЯ

Погода на 31 липня: у Переяславі буде безхмарно й спекотно

Останній липневий день видасться по-справжньому літнім. Опадів не прогнозують, а от 30-градусну спеку – так.

У суботу, 31 липня, у Переяславі протягом усієї доби небо буде чистим, безхмарним: вдень сяятиме сонце, а вночі можна буде милуватися зірками. Синоптики опадів не прогнозують. Найнижча температура буде вранці, о 6:00 – 20 градусів тепла. Спекотніше стане вдень, після 15:00 – 30 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 1-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 39 та 82 відсотками протягом доби. Тривалість дня 31 липня – 15 годин 17 хвилин. Завтра день стане коротшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:21, а захід – о 20:38.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2005-му році – 34,7 градуса тепла, а найнижчу в 1922-му – 9,9 градуса тепла.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять Івана Багатостраждального. У давнину в цей час топили лазні, парили віники з трав і квітів, щоб змити з себе втому після жнив. У народі говорили: “Хоча в липні й душно, й спекотно, але прощатись з ним шкода”. За народною прикметою, якщо липень був спекотний, зима буде морозною.

Юлія Кравченко

Нагору