ЖИТТЯ

У Переяславі продають кавуни: як обрати, скільки коштують та звідки привезли

Сьогодні відзначають Всесвітній день кавуна. Серпень став початком сезону цих величезних смачних ягід. Хто й почім продає кавуни в Переяславі?

3 серпня світ відзначає День кавуна. Відмінно тамуючи спрагу і будучи зовсім некалорійним, кавун, звичайно ж, заслужив своє власне свято. Хоча і не відомо, хто і коли його встановив, але від цього свято не втрачає своєї популярності та знаходить все більше прихильників з кожним роком. Журналісти Інформатора вийшли поспілкуватися з продавцями кавунів у Переяславі.

На “київському майданчику” (навпроти ресторану “Діброва”) ми познайомилися з підприємцями Людмилою і Сергієм, які привозять кавуни з Херсонщини, продають їх по 9 гривень за кілограм. Вони, хоч і не знали про Всесвітній день кавуна, розповіли дещо цікаве про саму ягоду й про те, як розрізнити стиглу від перестиглої або нестиглої. А от інший продавець на ім’я Давид, який торгує на розі вулиць Шкільна та Грушевського, знав, що 3 серпня – День кавуна, але, не дивлячись на це, не був багатослівним. Розповів, що возить товар із Скадовська, а ціна його – 9 гривень за кілограм.

Попри те, що розпочався останній місяць літа, купальний сезон завершиться ще не скоро. Тож, вирушаючи до водойм, не забувайте про правила безпеки.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору