ЖИТТЯ

Погода на 13 серпня: у Переяславі зранку буде ясно, а вдень – хмарно

Завтра вдень у Переяславі на небі з’являться хмари. Мінімальною температура повітря буде вранці.

У п’ятницю, 13 серпня, у Переяславі зранку буде сонячно і тепло. Вдень сонце інколи закриватимуть хмари. Вночі на небі можна буде побачити зіри. Найпрохолодніше буде зранку, о 6:00 – 16 градусів тепла. Тепло стане вдень та ввечері – 25 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 5-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 38 та 79 відсотками протягом доби. Тривалість дня 13 серпня – 14 годин 36 хвилин. Завтра день стане коротшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:40, а захід – о 20:16.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1946 році – 34,4 градуса тепла, а найнижчу в 1928-му – 8,6 градуса тепла.

Народні прикмети:

13 серпня відзначають день пам’яті праведника Євдокима. У народі цей день називали Євдокимове заговіння, оскільки з 14 серпня починається Успенський піст. У минулі часи наші пращури слідкували на Євдокима за сходом сонця: якщо воно при сході яскраво-червоне і незабаром ховається у хмари – можна чекати дощу.

Оксана Симоненко

Нагору