ЖИТТЯ

У Переяславі у музеї кобзарства зібрались поціновувачі поезії: як все пройшло

У музеї кобзарства провели літературну зустріч. Хоча на ній зібралось не дуже багато людей, але все пройшло в затишній атмосфері. 

Сьогодні, 14 серпня о 12:00 у Переяславі в музеї кобзарства пройшла літературна зустріч. Її організувала Вікторія Шевель – відома у Переяславі (і не тільки) поетеса та лікарка. Вікторія зачитала кілька поезій із збірки “Зроби мені осінь”.

Вікторія Шевель

Тетяна Череп-Пероганич приїхала разом зі своїм чоловіком Юрієм Пероганичем, який підтримував її на протязі усієї зустрічі. Про себе вона розповіла таке:

“До цього часу я була редактором журналу Українська культура. Журналістикою я прожила мабуть більшу частину свого життя, тому що закінчила університет Тараса Шевченка (факультет журналістики) і практично з 18 років в газеті та на телебаченні. А потім почала займатись професійно піаром. Ну а літературна творчість завжди поряд зі мною. Не знаю як мої колеги, але цей локдаун трошки відштовхнув мене від поезії. Почались карантинні обмеження, зникла аудиторія і все це поклало якийсь відбиток на творчості. Поезія майже не писалася, але зараз я працюю над краєзнавчою-історичною книжкою”.

Тетяна Череп-Пероганич

Анна Багряна перекладає з польської, болгарської, македонської та російської мов. Вона є учасницею багатьох міжнародних поетичних фестивалів. Лауреатка конкурсу “Коронація слова”. Розповіла трішки про себе:

“Я дуже рада бути знову в Переяславі, бо насправді дуже давно не була. Це був фестиваль поетів Київщини. Я сама селища Борова фастівського району, київської області. З собою я привезла роман “Вітрова гора”, який призначений для необмеженої вікової категорії. В книзі розповідається про онука бога вітру Стрибога, який прилетів на нашу землю. Сам хлопчик частково за походженням є українцем, але приїхав із Канади. Далі розвивається фантазійний сюжет, який я не переповідатиму, але попереджу, що він досить оптимістичний”.

Анна Багряна

Юрій Старчевода, музикант, автор своїх пісень і текстів. Зіграв та заспівав на літературній зустрічі пісні “Моя мова” та “Маленьке чудо”. Також Юрій виконав пісню на слова Тетяни Череп-Пероганич “Життя коротке – не живи як всі”.

Юрій Старчевода

Нагадаємо, що багатьом здається, що класична музика – лише для поціновувачів високого мистецтва, але це далеко не так. Чому варто слухати класичну музику читайте тут. 

Оксана Симоненко

Фото та відео: Едуард Аврамич

Нагору