ЖИТТЯ

25 серпня: який сьогодні день

Сьогодні у світі відзначають не дуже багато свят. 25 серпня відзначає день народження американська актриса Блейк Лайвлі.

Інформатор розповість детальніше про цей день.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ

День народження операційної системи Linux. Традиційно, починаючи з 1991 року, 25 серпня щорічно відзначають день народження операційної системи Linux. Саме в цей день фінський студент Лінус Торвальдс оголосив в мережі Usenet про те, що створює свою власну (вільну) операційну систему з відкритими початковими кодами. Варто відзначити, що в той момент ще не йшлося про повноцінну систему, швидше це був її прообраз у вигляді ядра.

День народження консервної банки. У цей день в 1810 році англійський механік Пітер Дюранд винайшов бляшанку. Саме цей винахід дав імпульс розвитку ринку консервованих продуктів. Легка конструкція робила зручним транспортування продуктів, тому незабаром консерви в чималій кількості стали експортувати в британські колонії.

Іменини відзначають Олександр, Сергій, Степан.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1825 – Уругвай проголосив незалежність від Бразильської імперії.

1830 – у бельгійському Брюсселі почалося повстання проти голландців.

1929 – дирижабль “Граф Цепелін”, що вилетів із Токіо, прибув до Сан-Франциско.

1933 – домовленість між урядом Третього Рейху та єврейською адміністрацією в Палестині, яка дозволяла німецьким євреям переїхати до Палестини та інших країн.

1941 – червоноармійські й британські війська зайняли Іран.

1991 – Верховна Рада Білоруської РСР проголосила незалежність країни від СРСР.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1930 – Шон Коннері (помер у 2020), шотландський кіноактор і продюсер.

1949 – Джин Сіммонс, американський бас-гітарист, вокаліст, актор і підприємець. Найбільш відомий як один із засновників групи Kiss, який виступає під сценічним псевдонімом The Demon.

1970 – Клаудія Шифер, німецька топмодель і акторка.

1987 – Блейк Лайвлі, американська актриса (на фото).

Оксана Симоненко

Нагору