ЖИТТЯ

Як зекономити на шкільному приладді: сім корисних порад

Зовсім скоро розпочнеться навчальний рік, багато дітей та підлітків вже готуються повернутися за парти. Як показує практика, підготовка до школи приносить великі витрати, і кожного року вони тільки зростають.

Інформатор розповість, як заощадити на шкільному приладді.

Покупка в кількостях. Купуйте упаковки предметів у великих кількостях за зниженими цінами та діліться ними між батьками. Товари, що продаються у великих кількостях (оптом), як правило, на 20% дешевші, ніж продані в роздріб.

Не поспішайте купувати нові зошити. Пригадайте, чи не було у вас ситуації, коли ви придбали дитині нові зошити, а потім знайшли вдома ще багато чистих або напівзастосованих із минулого року? Перегляньте свої запаси і посортуйте їх: чисті блокноти та зошити згодяться для нових предметів, а ті, що списані лише наполовину або на кілька листків, можна успішно використати для чернеток.

Шукайте в різних магазинах і знаходьте найкращі пропозиції. Дізнавшись найнижчу ціну конкурента, продавець може погодитися зменшити свою. Товари, що продаються в інтернеті, також дешевші, ніж ті, що продаються у фізичних магазинах. У цьому випадку також врахуйте вартість доставки, щоб переконатися, як купувати вигідніше.

Подаруйте нове життя рюкзаку. Придивіться до минулорічного шкільного рюкзака вашої дитини: можливо, він ще досить міцний і потребує лише невеличкого поверхневого оновлення. Експериментуйте з тканинною фарбою або наклейками, якщо є потреба, замініть пошкоджені ремінці чи блискавки. І головне – попрацюйте над оновленням шкільного рюкзака разом з дитиною, їй буде цікаво особисто взяти участь в цьому процесі.

Відмовтеся від найдорожчих марок. Часто продукт, який не такий відомий, такий же хороший, як і популярний бренд. Іноді один і той же товар від одного виробника коштує дорожче, оскільки він друкує ліцензійний символ.

Не викидайте торішнє шкільне приладдя. Замість того, щоб винести уже непридатні шкільні товари на смітник, віддайте їх на переробку. Поцікавтеся, чи є у вашому місці пункт прийому використаних чорнильних картриджів для принтера, здайте використані зошити в пункт прийому макулатури і т.д. Багато грошей ви таким чином не отримаєте, зате позбавитеся від непотрібних речей без шкоди для планети.

Потурбуйтеся про багаторазовий ланч-бокс. Якщо ви плануєте давати дітям до школи невеликі закуски типу печива, фруктів чи напоїв, обов’язково потурбуйтеся про те, в чому вони їх носитимуть. Одноразові пластикові пляшки чи целофанові пакети – не варіант із двох причин: по-перше, це не екологічно, а по-друге, в підсумку виходить занадто дорого. Краще придбайте спеціальні ланч-бокси та пляшечки багаторазового використання, які зручно класти у рюкзак.

Нагору