ЖИТТЯ

Погода на 1 вересня: у Переяславі небо вкриється хмарами

Завтра у Переяславі сонячно буде лише зранку. Максимальна температура повітря – 22 градуси. 

У середу, 1 вересня, зранку в Переяславі буде сонячно. Але вдень небо затягнеться хмарами. Увечері, з 18:00 до 21:00, синоптики прогнозують дощ. Опади – 0,7 мм. Вночі на небі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде зранку – 15 градусів із позначкою плюс. Тепліше стане вдень – 22 градуси. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 2-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 50 та 84 відсотками протягом доби. Тривалість дня 1 вересня – 13 годин 29 хвилин. Завтра день стане коротшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:09, а захід – о 19:38.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1892-му – 32,2 градуса тепла, а найнижчу в 1924-му – 6,5 градуса тепла.

Народні прикмети:

Першого дня осені вшановують пам’ять святого Андрія Стратилата. З цього часу можливі заморозки на ґрунті. Дерева поступово набувають осіннього забарвлення: жовтіє листя берези, починається листопад у ліщини. Наші пращури підмітили: якщо 1 вересня дме вітер з півночі – до холодної осені, а з півдня – до теплої.

Оксана Симоненко

Нагору