ЖИТТЯ

7 вересня: який сьогодні день

Сьогодні – День кіберспорту та День військової розвідки в Україні. Також відзначають Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба.

Детальніше про 7 вересня розповість Інформатор.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ

Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба. Пам’ятна дата встановлена ​​Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 19 грудня 2019 року. Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба покликаний звернути увагу всіх країн світу на проблему забруднення повітря.

День кіберспорту в Україні. Саме в цей день кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні. В цей час український кіберспорт перебуває на досить високому рівні. У країні діють комерційні та громадські організації, які організовують великі видовищні змагання зі значними призами. Варто відзначити, що федерація кіберспорту України була заснована зовсім недавно, в 2018 році.

День військової розвідки. Саме в цей день в 1992 році Президент країни видав Указ про створення розвідувального органу при Міністерстві Оборони. З цього моменту можна вважати відкритою нову сторінку в історії оборонного відомства суверенної держави.

Іменини в цей день відзначають Регіна, Іван, Ренат, Мінна, Варфоломій, Протоген.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1792 — перша група колишніх запорозьких козаків під керівництвом полковника Сави Білого висадилася у Тамані. Саме цей день вважають початком заселення Кубані українцями.

1822 — Бразильська імперія проголосила свою незалежність від Королівства Португалія.

1892 — у США відбувся перший професійний боксерський поєдинок за сучасними правилами: бійці мали боксерські рукавички, а раунд тривав 3 хвилини.

1940 — Третій Рейх почав бомбардувати Лондон.

1971 — у Києві проголосили про споріднення й братання міст Києва і Кіото.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1917 — Джон Воркап Корнфорт (помер у 2013), австралійський хімік-органік, лауреат Нобелівської премії з хімії разом з Володимиром Прелогом.

1928 — Ігор Богачевський (помер у 2010), американський конструктор українського походження.

1943 — Глорія Гейнор, американська співачка (“I Will Survive”, “Never Can Say Goodbye”).

1979 — Пол Мара, американський хокеїст.

1981 — Пол Маккой, американський співак і музикант гурту “12 Stones”.

Оксана Симоненко

Нагору