ЖИТТЯ

Дем’янці втратили шанси на чемпіонство: доля футбольного “золота” Переяславщини вирішиться в останньому турі

“Матадор” не зумів перемогти Дем’янці. Однак зберігає шанси на чемпіонство.

У суботу, 11 вересня, відбувся передостанній тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Зіграли лише один матч із чотирьох календарних. Дівичківський “Дніпро” отримав технічну перемогу над Циблями (Циблівська ТГ), а Семенівка (Студениківська ТГ) – над переяславськими “Солонцями”. Обидві команди, які зазнали поразок, мали грати на виїзді, однак не зібралися. Матч “Переяслав-БРСМ” – Вовчків (Переяславська ТГ) перенесли через весілля одного з футболістів. Про це повідомляє Інформатор.

Центральний і, як вийшло, єдиний матч туру відбувся у Дем’янцях, де чемпіон 2020 року приймав переяславський “Матадор”. До цього моменту дем’янчани вже втратили шанси захистити титул. Після невиїзду “Солонців” за найкращих для себе розкладів Дем’янці могли б у підсумковій таблиці розділити із Семенівкою перше та друге місця, здобувши по 36 очок. Однак і тоді за результатами особистих зустрічей Дем’янці стали б лише срібними призерами (1:6, 5:3 із Семенівкою). “Матадор” навіть у випадку поразки в цьому матчі відклав би найцікавіше до останнього туру.

Однак поєдинок між Дем’янцями та “Матадором” все-таки видався напруженим. На старті матчу гості дальнім ударом відкрили рахунок. Ближче до кінця першого тайму господарі відігралися. У другому таймі дем’янчани володіли ініціативою: обсрілювали каркас воріт суперника, захисники “Матадора” вибивали м’яч із порожніх воріт. Тож переяславці цього разу відскочили, адже матч так і завершився з рахунком 1:1.

У Семенівки та “Матадора” зараз по 35 очок. У наступному, останньому, турі вони зустрінуться на університетському стадіоні в очному протистоянні. У першому колі зіграли 1:1. Однак за забитими/пропущеними м’ячами перевагу має Семенівка, тож нічия – це її чемпіонство. При цьому за “Матадор” не зіграє його капітан та лідер захисту Юрій Кривенко. Він отримав червону картку у вчорашньому матчі, який насправді майже нічого не вирішував.

Цікаво, що Дем’янці можуть втратити навіть “бронзу”. Якщо “Переяслав-БРСМ” виграє два останні матчі із Вовчковом та “Солонцями”, то випередить у турнірній таблиці дем’янчан, як би ті не зіграли свій останній матч із Циблями.

Нагадаємо, що вже 18 вересня у Переяславі відзначать День міста. З цієї нагоди на центральній площі та в інших локаціях міста планується чимало заходів.

Віталій Усик

Фото: Оксана Симоненко

Нагору