Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

21 вересня: який день

Сьогодні у світі відзначають кілька цікавих свят, а саме День колекціонера та Міжнародний день миру. Також сьогодні святкує день народження “король жахів” Стівен Кінг.

Деталі про 21 вересня розповість Інформатор.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ

День колекціонера. Колекціонером називають людину, яка збирає колекції з різних предметів. Що ж збирають? Так все, що завгодно, все, що існує у світі: листівки, магнітики, монети, марки, автомобілі, годинники, іграшки, фантики, морські раковини, книги, солдатиків і т.д.

Міжнародний день миру. Цей день був затверджений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 30 листопада 1981 року, і сьогодні є днем ​​зміцнення ідеалів миру серед всіх країн і народів. Спочатку його відзначали щороку в третій вівторок вересня, а з 2001 року – щорічно саме 21 вересня. У цей день у всьому світі проходять різні заходи, акції та флешмоби. У сьогоднішньому неспокійному світі дуже корисно і важливо розуміти, що найголовніше – це мир на планеті. Символом свята є зображення голуба. Сучасна емблема – голуб з оливковою гілкою в дзьобі, виконана Пабло Пікассо за біблійним мотивом про Ноєвий ковчег (в знак прощення Богом цей птах приніс на корабель гілку оливи).

День пошуку казок. Сьогодні прекрасна можливість насолодитися чудовим святом ​​зі своїми дітьми. Казки – це дивовижний світ, який дозволяє провести час не тільки весело, але і повчально.

Іменини сьогодні відзначають Іван, Георгій, Єгор, Марія.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1920 – Раднарком України ввів обов’язкове вивчення української мови в школах.

1922 – американський президент Воррен Гардінг підтримав ідею створення єврейської держави в Палестині.

1937 – вийшов роман Дж. Толкіна “Хобіт, або Туди і назад”.

1940 – відкрито Львівський театр опери і балету.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1947 – Стівен Кінг, американський письменник, фантаст і містик, “король жахів”.

1950 – Білл Мюррей, американський актор (“Мисливці за привидами”, “День бабака”).

1965 – Фредерік Бегбедер, французький письменник-прозаїк.

1972 – Ліам Галлахер, британський музикант, вокаліст групи Oasis.

Оксана Симоненко

Нагору