ЖИТТЯ

В Україні встановлюють “жовтий” рівень епідемічної небезпеки: коли та які будуть обмеження

Сьогодні відбулось засідання Державної комісії ТЕБ та НС. На ньому вирішили встановити “жовтий” рівень епідемічної небезпеки. Але для вакцинованих вимоги до “жовтого” рівня будуть пом’якшеними.

21 вересня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Державна комісія заслухала доповідь Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка щодо поширення на території України COVID-19 та розглянула питання впровадження в усіх регіонах країни “жовтого” рівня епідемічної небезпеки. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на  сайт МОЗ України. 

Жовтий рівень епідемнебезпеки в усіх регіонах України встановлять з 23 вересня. У рамках цього рівня заборонено зокрема проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. метри площі будівлі або території, заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць, заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо. Водночас вимоги до “жовтого” рівня є пом’якшеними для вакцинованих.

Обмеження “жовтого” рівня епідемнебезпеки не застосовуватимуться, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год.) результат ПЛР- чи експрес-тестування. Заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як 80 відсотків працівників хоча б одного щеплення.

Нагадаємо, що в лікарні Переяслава перебуває 84 пацієнти, 80 із них – з COVID-19. За минулу добу від коронавірусу померла одна людина.

Нагору