Переяслав Перейти на сайт

Як перелаштувати організм на осінь: кілька корисних порад

Восени температура повітря помітно знижується, а разом з нею інколи й настрій, самооцінка та мотивація. Тож потрібно переналаштувати організм на цю пору. 

Детальніше про те, як налаштуватись на осінь, розповість Інформатор.

Не потурайте всім забаганкам організму. З приходом холоду нас починає “тягнути” на шкідливу їжу. Однак піддаватись цим покликам не можна. Слідкуйте за своїм раціоном – правильно розподіляйте продукти харчування.

Позбудьтесь від зайвого. Зробіть вдома прибирання, викиньте зайві речі та розберіться із невирішеними справами. Це хороший спосіб взяти себе в руки та не байдикувати, сумно поглядаючи у вікно.

Аромотерапія. Ця приємна процедура не лише розслабить організм, а й підвищить його захисні властивості. Найефективнішими будуть аромати бергамоту, ромашки, лаванди, лимона і апельсина, пачулі, ванілі та іланг-ілангу. А от зняти втому допоможуть бергамот і базилік.

Добре висипайтесь. Восени наш організм потребує більше сну. Це знову ж таки пов’язано з виснаженням, тож змініть свій графік так, щоб ви могли нормально висипатись.

Відновіть фізичні навантаження. Влітку ми дуже багато гуляємо. А восени нас більше тягне до сидячого способу життя. Тому саме час записатись у спортзал, щоб підтримувати свої м’язи у тонусі.

Очистіть організм. Правильне харчування та детокс мають стати невід’ємними елементами вашого осіннього життя. Адже зашлакований організм – ідеальне місце для вірусів та бактерій.

Впровадьте нові звички. Викидати потрібно не тільки старі речі, але й старі звички. А замінити їх можна корисними: робіть зранку руханку, спробуйте бути завжди ввічливим і добрим до оточення, приділяйте регулярно час улюбленій справі.