ЖИТТЯ

Погода на 3 жовтня: у Переяславі вдень буде сонячно та тепло

Завтра в Переяславі буде переважно сонячно, опадів не прогнозують. Температура повітря вдень підніметься до 15 градусів.

У неділю, 3 жовтня, у Переяславі протягом ночі небо буде хмарним, проте вдень прогнозують сонячну погоду. Найхолодніше буде вранці, о 6:00, – 7 градусів із позначкою плюс. Тепліше стане вдень – 15 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде 2-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 52 та 81 відсотком протягом доби. Тривалість дня 3 жовтня – 11 годин 31 хвилина. Завтра день стане коротшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:57, а захід – о 18:28.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1999 році – 27,2 градуса тепла, а найнижчу в 1916-му – 2,1 градуса морозу.

Народні прикмети:

3 жовтня відзначають день святого Євстафія Плакиди. У народі його ще називали Астафій Вітряк або вітри Астафія. День, як правило, бував вітряний, і за вітром визначали погоду: якщо північний – близько холоднеча; південний – до тепла; західний – до скорих дощів, а східний – до ясної погоди.

Юлія Кравченко

Нагору