ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте насипний гарбузовий пиріг

Осінь – це сезон гарбузів, з них можна приготувати безліч страв. Насипний пиріг точно вам запам’ятається.

Інформатор розповість детальніше, як приготувати таку страву.

Інгредієнти:

  • 300 г пшеничного борошна
  • 150 г цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 6 г розпушувача
  • 200 г вершкового масла (з морозилки)
  • 1 ч. л. екстракту ванілі
  • 1 ч. л. 5-7 % оцету
  • два яєчні жовтки

Для начинки:

  • 550 г гарбуза
  • 40 г цукру
  • 1 ст. л. апельсинової цедри

Приготування:

  1. Просійте борошно, додайте всі сухі інгредієнти (розпушувач також просійте). Перемішайте.
  2. Масло натріть на тертці з борошном. Руками швидко перетріть масу в крихту. Потім додайте оцет, екстракт ванілі та жовтки. Ретельно перетріть масу.
  3. Форму застеліть пергаментом (тільки дно), змастіть вершковим маслом. Половину тіста (більшу частину) висипте у форму, рівномірно розподіліть і утрамбуйте. Поставте в холодильник поки готуєте начинку.
  4. На дрібній тертці натріть гарбуз. Додайте цукор, перемішайте. Ще можна додати апельсиновий сік (25 мл), якщо гарбуз не дуже соковитий, і цедру.
  5. Потім начинку викладіть на шар тіста. Зверху посипте крихтою.
  6. Випікайте пиріг 30-40 хвилин при 170-180 градусах С.

Нагору